27 millioner mere i udligning

Morten Slotved

Vi betaler i Hørsholm kommune i omegnen af 600 millioner årligt i kommunal udligning, men da forhandlingerne om en ny udligningsordnng brød sammen, så skal vi fra 2019 acceptere at vores regning vokser yderligere 27,4 millioner kroner, da vi forsætter med den eksistrenden.

Ved behandlingen af årsregnskabet, fik det da også en kommentar med fra vores borgmester “Vi er presset af udefra kommende faktorer, som vi kun har begrænset eller ingen indflydelse på. Udligningen har ikke bare fået et ekstra nøk, men en ekstra omgang. Det koster Hørsholmborgere yderligere 27 mio. kr. hvert år, at en aftale om en udligningsreform faldt på gulvet. Et beløb, der for hovedpartens vedkommende er baseret på et spinkelt og tvivlsomt datagrundlag, og som svarer til ca. 70 hjemmehjælpere,” sagde Morten Slotved.

I det oplæg som regeringens havde fremlagt skulle Hørsholm Kommune havde betalt 20 mio. kr. mere, men Dansk Folkeparti afslog dette forslag. Der var også en anden aftale hvor Hørsholm skulle betale på 8,5 millioner, men her var det Socialdemokratiet der afslog, oplyser De Konservatives ordfører Mette Abildgaard.

Kom over på vores Facebook side og deltag mere i debatten omkring hvor rimeligt det er at vi betaler så stort et beløb til udligningsordningen