Sure udligningsdag

Sure udligningsdag

Venstre og Socialdemokratiets udligningsordning betyder, at samtlige Hørsholms indtægter fra den 30. september og frem til nytårsaften bliver sendt ud af kommunen. Det drejer sig om mere end 530 mio. kr. og svarer til mere end 25 procent af kommunens samlede indtægter i 2021.

De konservative i Hørsholm er til daglig både pragmatiske og resultatsøgende. Men lige i dag tillader vi os at være lidt sure i betrækket!

Udligningsordningen har store konsekvenser for Hørsholms borgere. For kvaliteten af vores skoler. For serviceniveauet i vores hjemmepleje. Og for standarden af vores idrætsfaciliteter.
Vi vil gerne understrege, at vi ikke er imod udligning. Der er helt klart behov for udligning til andre kommuner, f.eks. til pleje af ældre, pasning af børn og infrastruktur. Hørsholm Hørsholm skal løfte sin del. Men de enorme beløb vi bliver tvunget til at sende ud af kommunen er ikke rimelige.

I 2022 er beløbet endnu højere. Der skal vi af med 644 mio. kr. svarende til mere end 28 procent af byens samlede skatteindtægter.

I dag, den 30. september, markerer vi vores utilfredshed. I morgen ser vi fremad og arbejder konstruktivt videre på at indfri alle vores ambitioner – på trods af udligningen – for dig og for Hørsholm.